Ladda ner en ljudbok gratis!

Inriktning utbildning!

Ladda ner en ljudbok gratis kan du förstås även göra hos LearnOutLoud, men till skillnad från Librivox och Internet Archive är LearnOutLoud en blandning mellan gratissajt och betalsajt. Man tar faktiskt betalt för en del av sina produkter. Dock finns det över 10 000 ljud- och videoinspelningar som är gratis att använda, däribland cirka 3 000 ljudböcker.

 ljudbok gratisDenna sajt är dock lite speciell i sammanhanget. Man har nämligen en uttalad inriktning på utbildning. Dessutom vill man, enligt egen utsago, också vara behjälplig med att förvandla “dötid” till något produktivt. Det vill säga om du befinner i en bilkö, på gymmet eller utför andra sysslor så ska LearnOutLoud vara ett självklart komplement i sammanhanget.

Hitta din ljudbok gratis bland över 3 000 verk!

Även på denna sajt är man noga med att påpeka att LibriVox är den förnämsta källan till gratis ljudböcker på nätet. De flesta verken kommer förstås därifrån. Dock har man på LearnOutLoud ytterligare källor bland de verk man publicerar, som till exempel ThoughtAudio, Literal Systems med flera. Man har vidare en väldigt tydlig kategoriindelning på denna avdelning med exempelvis skönlitteratur, biografier, sport, resor, politik med mera.

Med hjälp av smarta telefoner och ipads, med mera, har det aldrig varit enklare att lära sig än idag. Under åren har man samlat en stor mängd av ljudböcker, podcaster, andra nedladdningar samt videor specifikt för inlärning.

Online-kurser

Exempelvis finns inte mindre än 1 200 online-kurser tillgängliga via sajten. Här kan du hitta kurser från toppuniversitet som Harvard, Stanford, Yale, UCLA och MIT för att nämna några. Sedan finns det även kurser från podcasts, YouTube-kanaler med mera att tillgå om man vill det.

Sist men inte minst kan du bläddra bland speciellt utvalda författarsidor och utgivarsidor för ljud och video. Dessa ger information om de mest populära författarna och utgivarna på sajten tillsammans med en lista över alla deras titlar.