Appar

Ljudböcker app

Ljudböcker app finns hos flertalet gratisresurser online. Därför listar vi dessa under denna flik. LibriVox (som vi nämnde på startsidan) är då förstås en toppkandidat i sammanhanget. Gillar du att lyssna på engelskspråkiga alster så är detta absolut en app för dig.
ljudböcker online
Sedan LibriVox grundades 2005 har de helt gratis, frivilligt inlästa ljudböckerna laddats ner mer än 400 miljoner gånger! I och med att man inte har någon anställd personal, ingen styrelse, inga kontor, inga lobbyister eller fundraisers finns förstås ett behov av donationer. De behövs för att:

  • hålla servrarna igång
  • hålla mjukvarusystemen uppdaterade (för att hantera volontärprojekt, katalogisera och distribuera ljudböckerna).

Ovan kräver människor och är samtidigt för komplext och tidskrävande för volontärer. Känner du att man gör en viktig insats går det sålunda att lämna en donation, om man skulle känna för detta. Det finns flera alternativ, som listas nedan, men kom också ihåg följande:

Observera att alla donationer till LibriVox måste ske via deras officiella hem, Internet Archive, som är en amerikansk 501 (c) (3) ideell organisation (Skatte-ID nummer: 94-3242767). Var god och ange att din donation är till LibriVox!

Det enklaste sättet att donera är att helt via PayPal.

Sedan kan man även gå via Internet Archive (där du kan betala med kreditkort, bitcoins eller via Amazon.com).

ljudböcker appljudböcker app

 

ljudböcker online

LibriVox och Internet Archive har alltså, som nämns ovan, ett mycket nära samarbete. Internet Archive har under rubriken “The LibriVox Free Audiobook Collection” förärat LibriVox en helt egen avdelning.

ljudböcker appljudböcker app

 

ljudböcker online

Loyal Books hämtar majoriteten av sina verk från Gutenberg.org och LibriVox.

ljudböcker appljudböcker app

Ljudböcker är ett område som har exploderat under senare år. Den nya tekniken med strömmande ljudböcker har, tack vare snabbare internetuppkopplingar, genererat fler och fler appar där man kan lyssna. Fördelen med ljudboksappar är att man slipper krångla med CD-skivor, kassettband och annat. Det går att lyssna när man vill så länge mobilen, “paddan” eller datorn finns inom räckhåll.