Ljudböcker gratis – Här hittar du tipsen!

Lyssna och njut – Gratis!
Ljudböcker gratis går att avnjuta på flera olika sätt: Det går exempelvis att lyssna via kassettband, CD eller MP3. Det som är mest vanligt idag är dock strömning genom internet till dator, “paddor” och mobiltelefoner. På nätet finns ett flertal sajter där man kan ladda ner ljudböcker gratis. Dessa kommer vi att lista här samt att du kommer att hitta de populäraste sajterna längst ner på vår startsida.

Vill du läsa de absolut mest rykande färska titlarna så brukar någon av de stora leverantörerna (BookBeat, Nextory eller Storytel) vara att föredra. Det går att prova gratis hos dem också (14 dagar!), men sedan kostar abonnemangen pengar månadsvis. Vill du läsa mer om detta rekommenderar vi vår systersajt, Ljudbok.net, där man kan läsa mer om respektive leverantörs villkor..

Nu ska man dock komma ihåg att de allra flesta gratissajterna online främst är fokuserade på engelsk litteratur. Har man inga problem med detta så kan de sajter vi tipsar om duga väl. Sedan finns det faktiskt också en del svenska verk, men de är uteslutande av gammalt snitt. Det absolut bästa tipset för svensk litteratur på ljudbok är faktiskt: Biblioteket!

Bibliotek – Nummer ett för ljudböcker gratis!

Kan det verkligen vara så enkelt? Svaret på den frågan är i dagsläget: Ja! De allra flesta bibliotek erbjuder idag även både e-böcker och ljudböcker gratis i sitt sortiment. Man måste helt enkelt hänga med i utvecklingen för att kunna behålla sina besökare. Vad behöver man då för att kunna låna ljudböcker på ett bibliotek? Oftast behövs ett lånekort (eller personnummer) och en PIN-kod, men i vissa fall kan ett webbkonto behövas. Du behöver också en internetuppkoppling (så kallade strömmande) för att kunna lyssna. Den vanligaste låneperioden gäller över 28 dagar men variationer kan förekomma. Kontakta helt enkelt ditt närmaste bibliotek för mer information om hur du går tillväga för att låna det du vill lyssna på.

Våra listor

Under flikarna Bibliotek A-O samt Bibliotek P-Ö listar vi de i nuläget populäraste biblioteken gällande denna kategori av böcker. Hittar du inte ditt närmaste bibliotek där rekommenderar vi att du kontaktar dem för mer information.

ljudböcker gratis