Bibliotek A-O

Kontrollera vad som gäller på ditt bibliotek!
En ljudbok kan numera oftast lånas via ditt närmaste bibliotek, precis som vanliga böcker av papper. Observera att i de allra flesta fall behövs lånekort (eller personnummer) och PIN-kod samt eventuellt webbkonto i vissa fall för att kunna slutföra utlåningen. För att sedan kunna lyssna måste man även ha tillgång till internetuppkoppling (en så kallad strömmande ljudbok gratis). Vad gäller själva utrustningen så kan man, normalt sett, använda sig av antingen mobil, “padda” eller dator. Den normala lånetiden ligger på 28 dagar (andra alternativ kan förekomma), men det är naturligtvis möjligt att låna om ljudboken om det skulle behövas. Om det är så att du skulle vilja ha tips på bra en bra ljudbok gratis att lyssna till så finns det många resurser att tillgå. Till exempel kan man besöka någon av de stora leverantörernas hemsidor och se vad som är populärt. Men det enklaste är naturligtvis om man vet vad man söker efter, då är det bara att söka på titel eller författare.

ljudbok
Kungliga Bibliotekets (KB´s) läsesal.

Nedan börjar vår listning av bibliotek där du kan lyssna på böcker. Detta gäller del ett av alfabetet, eller A-O. Vi har även listat Bibliotek P-Ö.

Låna din ljudbok – Bibliotek i bokstavsordning (på ort eller kommun) A-O
Eskilstuna stad

Huddinge (innefattar även Flemingsberg, Segeltorp, Skogås, Trångsund och Vårby)

Göteborgs stad

Halmstad

HelGe (innefattar Bollnäs, Gävle, Hofors, Hudiksvall, Ljusdal, Nordanstig, Ockelbo, Ovanåker, Sandviken och Söderhamn)

Härryda kommun

Jönköping

Karlskoga

 Karlskrona (innefattar ett 10-tal andra filialer, se hemsidan för mer info)

Lidingö stad

Linköpings stad (innefattar ett 15-tal andra filialer, se hemsidan för mer info)

Folkbiblioteken i Lund

Malmö stad

BibliotekMitt (innefattar Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda, Strömsund, Åre och Östersund)

Mölndal

Norrbotten (innefattar ett 15-tal filialer, se hemsidan för mer info)

Norrköping stad

Saknas ditt närmaste bibliotek i listan ovan? Lugn! Det betyder inte att ljudböcker saknas där. Kontakta dem för mer information om vad de kan erbjuda. Har du inget bibliotek på din ort så brukar ofta bokbussar vara tillgängliga. De filialer som nämns ovan är de som är mest populära i detta avseende för närvarande. Vi strävar efter att kontinuerligt uppdatera denna lista med nya länkar för att omfatta så många orter som möjligt.